#lowcode

Mistä Low-code sovelluksen hinta muodostuu ja kuinka budjetoida se?

Tehokasta sovelluskehitystä pienemmällä budjetilla? Kyllä kiitos!

Tässä blogissa kerromme, kuinka Low-code-teknologia avaa uuden, kustannustehokkaan polun sovelluskehitykseen ja mahdollistaa yrityksesi digitaalisen transformaation ilman massiivista investointia. Sukella kanssamme Low-code maailmaan ja opi, kuinka voit budjetoida projektisi fiksusti alusta loppuun.

Low-code sovelluksen hintaan vaikuttaa useat asiat

Nykyään moni yritys ottaa sovelluskehityksen keskeiseksi osaksi digitaalista strategiaansa, tavoitteenaan innovoida ja saavuttaa kilpailuetua markkinoilla. Sovelluskehityksen hinta voi kuitenkin olla este, erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille. Tässä valossa Low-code/No-code teknologiat tarjoavat kiehtovan ratkaisun, tarjoten nopeamman ja kustannustehokkaamman tien sovelluskehitykseen. Tässä blogissa sukellamme Low-code sovelluskehityksen hintaan, sen muodostumiseen ja kuinka budjetoida Low-code projekti tehokkaasti yrityksesi tarpeiden mukaisesti.

Mitä kustannuksia Low-code sovelluskehityksessä on?

Sovelluskehityksen kustannukset kasvavat toiminnallisuuksien mukaan

Mistä sovelluksen hinta muodostuu?

- Kehitystyöhön kuluvasta ajasta
- Low-code alustojen lisenssimaksuista
- Datansiirtomaksuista ja integraatioista


Suurin kulu sovelluskehityksessä syntyy kehittäjän ajasta. Perinteisessä sovelluskehityksessä, jossa vaaditaan laajaa koodaustaitoa, kustannukset voivat kasvaa nopeasti, erityisesti pitkäkestoisissa projekteissa. Low-code teknologia muuttaa pelin henkeä, vähentäen merkittävästi sovelluskehitykseen tarvittavien henkilöresurssien ja ajan määrää. Tämän ansiosta yksi kehittäjä saattaa saada sovelluksen käyttövalmiiksi jopa kuukaudessa. Lisäksi, Low-code alustojen kuukausi- tai vuosimaksut vaihtelevat muutamista kympeistä noin 200 euroon kuukaudessa, tarjoten kustannustehokkaan ratkaisun sovelluskehitykseen. Tämä mahdollistaa maksamisen vain tarpeidesi mukaan, ja kapasiteetin lisäämisen tarvittaessa, suuren datamäärän tai käyttöasteen kasvaessa, ilman suuria lisäkustannuksia.

Katso tästä lisää Low-coden muutoksesta sovelluskehitysalaan

Mihin Low-code sovelluskehittäjä käyttää aikaa?

Low-code sovelluskehittäjä käyttää aikaansa sovelluksen eri toiminnallisuuksien toteuttamiseen. Esimerkiksi, maksuliikenteen integrointi voi viedä aikaa, sillä se vaatii monimutkaista logiikkaa ja usein ulkoisten palveluiden integrointia. Toisaalta, yksinkertaisemmat toiminnallisuudet kuten taulukoiden ja listojen luominen ovat nopeampia toteuttaa. 

Päätelmä: Vaikka sovelluksessa olisikin aikaa vieviä toiminnallisuuksia, Low-code teknologia mahdollistaa monimutkaistenkin toiminnallisuuksien nopeamman toteutuksen, mikä voi auttaa hallitsemaan kehityksen kustannuksia ja pitämään projektin aikataulussa.

Sovelluskehittäjällä kuluu aikaa toiminnallisuuksien tekemiseen

Sovelluksen muut kustannukset

Sovelluksen julkaisu ja live-ylläpito ovat myös projektin kokonaiskustannuksissa pienessä roolissa ja ne alkavat heti, kun sovellus on valmis julkaistavaksi. Esimerkiksi, App Store perii 100 euron vuosimaksun, joka kattaa sovelluksen listauksen ja ylläpidon kaupassa.

Alustamaksut
Kun sovellus menee live-tilaan, alustamaksut muuttuvat säännöllisiksi kuluiksi. Low-code alustat kuten Bubble perivät kuukausimaksuja, jotka alkavat 10 eurosta ja voivat kasvaa riippuen tarvittavista resursseista ja ominaisuuksista. Toisaalta, web-apin eli selainpohjaisensovelluksen julkaisu nettiin ei tuo mukanaan ylimääräisiä kustannuksia.

Maksutapahtumat ja Datansiirto
Jos sovellus sisältää maksutapahtumia, tulee ottaa huomioon maksujenkäsittelypalveluiden kustannukset. Palvelut kuten Stripe tai PayPal perivät tyypillisesti pienen prosenttiosuuden jokaisesta transaktiosta, mikä voi kasvattaa sovelluksen ylläpitokustannuksia ajan myötä. Lisäksi, datansiirron kustannukset muodostavat toisen yleisen kuluerän live-vaiheessa. Sovelluksen käyttö lisää datansiirtoa, ja monet alustat perivät tästä erikseen, erityisesti jos datansiirto ylittää tietyn rajan. Suuret tiedostot tai mediavirrat voivat nopeasti kuluttaa datansiirtokiintiötä, mistä veloitetaan sitten datan määrän mukaan.

Sovelluskehitys vie suurimman osan budjetista
Vaikka olemme listanneet useita eri tekijöitä, jotka vaikuttavat Low-code sovelluksenkehityksen kustannuksiin, on selvää, että kehitystyöhön kuluvan ajan määrä on aina suurin kustannustekijä. Yli 90% sovelluksen kokonaiskustannuksista muodostuu kehitystyöhön käytetystä ajasta. Tämä korostaa Low-code teknologian arvoa, sillä se mahdollistaa nopeamman kehityksen ja siten merkittävät kustannussäästöt, erityisesti kun verrataan perinteiseen sovelluskehitykseen.

Kuinka budjetoida Low-code projekti?

Ennen kuin sukellat syvään päätyyn, on tärkeää suunnitella budjetti huolellisesti!

Sovelluksen suunnittelu on tärkeää

Low-code projekteissa budjetointiprosessi käynnistyy projektin laajuuden ja vaadittavan kehitysajan hahmottelulla, jotka ovat keskeisiä kustannustekijöitä. Toiminnallisuuksien tarkka määrittely auttaa arvioimaan, kuinka paljon aikaa ja resursseja niiden toteuttaminen vaatii. Esimerkiksi, monimutkaisten integraatioiden suunnittelu ja toteutus voivat viedä paljon aikaa, kun taas yksinkertaisempien toiminnallisuuksien, kuten painikkeiden lisääminen, toteutus on nopeampaa. Low-code alustat mahdollistavat nopeamman kehityksen, joten suunnittelu- ja arviointivaiheessa on hyvä tehdä yhteistyötä kehittäjien kanssa ymmärtääksesi projektin vaatimukset ja kustannusarviot paremmin.

Esimerkkejä sovelluksen toiminnallisuuksien kehityksen kestoista

Käyttöliittymän pienet muutokset (0-3h)
Tietokannan rakentaminen (alle 1 päivä)
Maksuliikenteen integrointi (Yli 1 päivä)

Budjetoinnissa on tärkeää ottaa huomioon paitsi rahalliset resurssit, myös ajalliset ja henkilöstöresurssit. Sovellusprojektin aloitus, hallinta ja käyttöönotto vaativat aikaa ja energiaa, joten on tärkeää arvioida realistisesti omia resursseja ja niiden vaikutusta yrityksen toimintaan. Käyttöönotto voi vaatia koulutusta ja sopeutumista, mikä voi vaikuttaa yrityksen toimintaan lyhyellä aikavälillä. Sovelluksen ylläpito ja mahdolliset tulevat päivitykset ovat myös osa budjetointia, joten varaudu näihin resursseihin alusta alkaen. Realistinen budjetointi ja resurssien hallinta auttavat varmistamaan projektin sujuvan etenemisen ja onnistuneen lopputuloksen.

Low-code alustan valinta

Seuraavaksi tulee low-code alustan valinta, joka yleensä on kehittäjän vastuulla. Kun sovelluksen tavoitteet ja vaadittavat ominaisuudet ovat selkeät, kehittäjä valitsee alustan, joka parhaiten tukee näitä tarpeita. Alustan lisenssimaksut ovat hyvä ottaa huomioon, mutta kuten aikaisemmin mainittu, ne vaihtelevat 10-200 € välillä, joten alustaa ei kannata valita pelkästään kustannusten perusteellavaan projektiin soveltuvuuden mukaan.

Sovelluskehityksen kustannukset kasvavat toiminnallisuuksien mukaan

Varautuminen Laajennuksiin ja Muutoksiin

Sovellusprojekteissa saattaa matkan varrella syntyä uusia ideoita ja tarpeita laajennuksille. On hyvä varata budjetissa tilaa tällaisille mahdollisille laajennuksille ja muutoksille. Sovelluksen kehittäminen on usein luova prosessi, ja uudet ideat tai toiminnallisuudet voivat olla arvokkaita lisäyksiä sovellukseesi. Tarkista ja päivitä budjettia säännöllisesti projektin edetessä, jotta olet tietoinen kaikista kustannuksista ja niiden vaikutuksesta projektisi ROI:hin.


Lisää tietoa koodittomasta sovelluskehityksestä

Budjetoinnin tärkeät aspektit Low-code projektissa

1. Priorisointi

Selkeästi määritellyt ja tärkeysjärjestykseen asetellut toiminnallisuudet ovat avain tarkkaan kustannusarvioon. Aloita budjetointi kriittisimpien toiminnallisuuksien osalta ja varmista, että kehittäjä ymmärtää projektisi keskeiset vaatimukset. Tämä ei ainoastaan tee budjetoinnista tarkempaa, vaan myös auttaa varmistamaan, että projektisi pysyy aikataulussa ja sen kriittisimmät osa-alueet saadaan valmiiksi ensisijaisesti.

2. Muutokset ja Laajennukset

Mahdolliset muutokset ja laajennukset ovat osa jokaista projektia. Varautuminen näihin projektin edetessä on tärkeää. Budjetoi resursseja mahdollisia muutoksia ja laajennuksia varten, jotta voit hyödyntää uusia ideoita ja parantaa sovellusta matkan varrella.

3. Kommunikaatio

Tiivis yhteys kehittäjiin ja budjetin säännöllinen päivittäminen projektin edetessä ovat avain onnistuneeseen projektin taloudelliseen hallintaan. Tämä mahdollistaa sujuvamman yhteistyön ja päätöksenteon kehittäjien kanssa, sekä auttaa varmistamaan projektin taloudellisen tilanteen hallinnan.

Sovelluksen budjetointi on monimutkainen prosessi

Yhteenveto

Mitä siis olemme oppineet?

Low-code laskee sovelluksen hintaa ja näin mahdollistaa sovelluksien tekemisen myös pienille sekä keskisuurille yrityksille. Sovellukset eivät enää ole vain suurien yritysten saatavilla! Suurin osa sovelluksen kustannuksista koostuu kehittäjän ajasta, mutta tarkan budjetoinnin ja jatkuvan arvioinnin avulla kustannuksia voidaan hallita tehokkaasti ja näin varmistaa projektin onnistuminen. Sovelluskehitys on iteratiivinen prosessi, joka voi synnyttää uusia ideoita ja mahdollisuuksia laajennuksiin matkan varrella. On olennaista olla avoin uusille ideoille ja päivittää budjettia säännöllisesti projektin edetessä, jotta kaikki mahdollisuudet sovelluksen parantamiseen voidaan hyödyntää täysimääräisesti.

Lataa Tarvitsenko sovellusta Checklist

Sovelluksen tarve mietityttää?

Olemme tehneet checklistin, jonka avulla pystyt määrittelemään sen, ratkaiseeko sovellus ongelmiasi tai mahdollistaako se bisnesideasi.

1. Tutustu huolellisesti
2. Tee muistiinpanoja
3. Käytä checklistiä keskustelussa tiimin kanssa

Tutustu tästä!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.